SAMENWERKING MET NEBOPLUS


24-12-2019

MBO locatie De Meerwaarde, MBO Amersfoort en Neboplus slaan handen ineen voor goed en eigentijds onderwijs

BARNEVELD – De Meerwaarde, MBO Amersfoort en Neboplus gaan samenwerken aan een  opleiding in gezondheidszorg in Barneveld. Met ingang van september 2020 kunnen Barneveldse mbo-studenten via het concept onderwijs in bedrijf een mbo-opleiding volgen en werken en leren in de praktijk bij Neboplus.

In de achterliggende maanden is de basis gelegd voor de samenwerking tussen MBO locatie De Meerwaarde, Neboplus en MBO Amersfoort. Het doel van de samenwerking is dat mbo-studenten een mbo-opleiding op niveau 2 of 3 kunnen volgen in Barneveld, direct in de beroepspraktijk. De leerlingen gaan meedraaien in de dagelijkse zorg bij Neboplus en krijgen tegelijkertijd lessen aangeboden op dezelfde locatie door De Meerwaarde en MBO Amersfoort. In de maanden die voorliggen zal het onderwijsconcept verder worden vormgegeven om in het nieuwe schooljaar te kunnen starten.

De Meerwaarde biedt nu al, in samenwerking met MBO Amersfoort, een zorgopleiding op mbo-niveau 2 aan. De lessen van deze opleiding worden gegeven op de locatie aan de Nijverheidsweg in Barneveld. In de nieuwe samenwerkingsvorm zal er, naast de huidige niveau 2-opleiding, ook een mbo-niveau 3 opleiding worden aangeboden.

Met het integreren van de opleiding in een zorginstelling wordt een nieuwe stap gezet naar optimaal leren in de praktijk en wordt het opleidingsaanbod breder. Alle betrokken partijen zijn positief over de gezette stappen richting een nieuwe manier van leren voor de Barneveldse studenten.

< Terug Meer actueel >