MEERweten - week 09 - 2024

26-02-2024

WEEK 09 ‚óŹ 27 februari t/m 4 maart 2024

DAGOPENING

Afhankelijkheid  
     
  De wereld draait door. Na de herfst komt de winter en inmiddels zien we weer de eerste tekenen van de lente. Voorzichtig zien we de eerste knoppen aan bomen en kunnen we hier en daar jong groen ontdekken. Vanzelfsprekend toch?! Of niet?

De verschillende seizoenen, dag en nacht, het lijkt allemaal zo vanzelf te gaan. Of zijn ze bedacht, ontworpen en gemaakt?

In de komende weken zal de boer zijn akker weer gaan bewerken. Als je naar school fietst, zal je zien dat het land klaar wordt gemaakt om te zaaien. Een boer is afhankelijk van de seizoenen, afhankelijk van de oogst die het land hem geeft. Deze week staan we stil bij het woord afhankelijkheid. Wij zijn allemaal afhankelijk van iets of Iemand.

 
 

MAANDAG 26 FEBRUARI

Seizoenen komen en gaan

Genesis 1:3

DINSDAG 27 FEBRUARI

Regen en zon

Psalm 104:13-15

WOENSDAG 28 FEBRUARI

Gezondheid

Psalm 103:3-5

DONDERDAG 29 FEBRUARI

Afhankelijk van elkaar

Romeinen 12:4-6

VRIJDAG 1 MAART

Maak je geen zorgen

Mattheus 6:34

 

 

AGENDA

 
 

Donderdag 7 maart
Open Dag MBO locatie De Meerwaarde (18.00-21.00 uur)

 

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

Nieuw lid Raad van Toezicht  
     
  De Raad van Toezicht is blij dat na een zorgvuldige procedure per 1 maart een nieuw lid van de Raad van Toezicht is benoemd: Erik-Jan Smits. Hij vervult de vrijgevallen plaats van Johan Versendaal. De RvT ziet in Erik-Jan een opvolger die binnen het aandachtsgebied ICT en bedrijfsvoering op een goede manier toegevoegde waarde kan leveren voor de school, de leerkrachten en uiteindelijk natuurlijk de leerlingen. Zijn focus op mensgerichte ICT en zijn passie voor kinderen en onderwijs maken dat de RvT blij is dat hij de gelederen komt versterken.

Hieronder stelt Erik-Jan zichzelf aan u voor:

Mijn naam is Erik-Jan Smits. Ik ben 42 jaar oud, woon in Barneveld, ben getrouwd en heb twee kinderen (11 en 14). Ik heb een sterke drive om in de hectiek van elke dag toch het contact met de mensen om mij heen op te zoeken. Dat lukt niet altijd; ik laat me bijvoorbeeld afleiden door technologie (mijn smartphone bijvoorbeeld), mijn volle agenda of beslissingen die moeten worden genomen.

In mijn dagelijkse werk als lector op de CHE, probeer ik daar zowel conceptueel als praktisch verandering in aan te brengen. Zo houd ik me bezig het met vormgeven van ICT die wel de verbinding tussen mensen bevordert, trek ik graag op met studenten in mijn onderzoek en geef ik af en toe college waarin ik niet de stof maar de student leidend probeer te laten zijn.

De afgelopen jaren ervaar ik steeds meer dat het dit werkelijke contact met studenten, collega’s en andere mensen in mijn netwerk mijn echte driver blijft. En dat ICT daar een mooie hulp bij kan zijn. Ik kijk er naar uit om met mijn ervaring en achtergrond een bijdrage te mogen leveren binnen de Raad van Toezicht.

 
 

Profielkeuze klas 2B en 2K  
     
  Vóór de vakantie hebben ouders/verzorgers een mail gekregen met uitleg over hoe zij het gekozen profiel van hun kind kunnen bevestigen. Wij willen graag zien dat u het eens bent met de keuze van het profiel. Nog niet iedereen heeft akkoord gegeven voor de keuze. Wilt u dat deze week nog even doen?

Wanneer uw kind voor Zorg en Welzijn heeft gekozen, kunt u de keuze nog niet bevestigen. Uw kind krijgt deze week nog uitleg over de vakken Wiskunde en Maatschappijkunde in de bovenbouw. Er moet een keuze gemaakt worden voor één van deze vakken. Deze ouders krijgen eind volgende week een bericht dat zij de profielkeuze én vak keuze in het ouderportaal kunnen zien.

Mocht u niet meer kunnen inloggen op het ouderportaal, stuur dan een bericht naar webportaal@demeerwaarde.nl  Dan krijgt u een nieuwe inlog.

De decanen

 
 

Informatieavond klas 1 en 2GT  
     
  Aanstaande woensdag 28 februari is de voorlichtingsavond over de profielkeuze voor klas 1 en het vakkenpakket voor klas 2GT.

We starten voor ouders van klas 1BK om 18.45 uur (inloop vanaf 18.30 uur).
Met de ouders van 1GT en 2GT starten we om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

Het belooft een drukke avond te worden, dus het vriendelijke verzoek om zoveel mogelijk met de fiets naar De Meerwaarde te komen.

De decanen

 
 

SBO De Vogelhorst sluit aan bij Sterk Techniekonderwijs!  
     
  Ook leerlingen van De Vogelhorst kunnen straks meedoen aan de challenges in ‘de 7 werelden van Techniek’ in het nieuwe Technolab op De Meerwaarde.

Op de foto is te zien dat directeur-bestuurder mevrouw Miedema, van De Vogelhorst en onze bestuurder, de heer Brand, allebei een handtekening onder het samenwerkingsakkoord zetten. Docenten van De Meerwaarde en leerkrachten van De Vogelhorst kunnen nu samen afspraken maken over wat verder nodig is om het bezoek van leerlingen van de Vogelhorst (groepen 7 en 8) aan het Technolab tot een succes te maken! We zien uit naar hun komst!

 
 

Ouder gebedsgroep  
     
  Begin 2024 zijn wij, Gerda, Esther, Trudy en Esther bij elkaar gekomen om voor alle kinderen, leerkrachten en medewerkers van De Meerwaarde te bidden. We zijn dankbaar dat we de christelijke school bij de Heere mogen brengen in gebed.

Het zou fijn zijn als er meer ouders / verzorgers zijn die aansluiten. Je mag mee bidden, maar er alleen bij zijn is ook heel mooi. We komen iedere 3e woensdagochtend om 10.00 uur (volgende keer is dv 20 maart) bij elkaar in de ruimte die daarvoor is gemaakt op school. Hartelijk welkom! Aanmelden kan via gebed@demeerwaarde.nl 

Ook gebedspunten zijn meer dan welkom via het bovenstaande emailadres.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN HET MBO

Open Huis - 7 maart bij MBO De Meerwaarde  
 

 

 
  Tijd: 18.00 – 21.00 uur
Adres: Zonnebloemstraat 25 in Barneveld

Studiekeuze nog maken?

Kom langs en laat je informeren over de verschillende opleidingsmogelijkheden bij de MBO locatie en BGO!

  • Onderwijs dichtbij
  • Flexibel
  • Maatwerk
  • Ontwikkelingsgericht
  • Theorie en praktijk dicht bij elkaar

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Mw. Dieuwke de jong
Teamleider MBO

 
 

BARNEVELDSE TECHNIEK OPLEIDING  
     
  De BTO zorgt samen met haar lidbedrijven dat jij techniek kunt ervaren op de werkvloer. Wij bieden jou een praktijkgerichte BBL-techniekopleiding (mbo-niveau 2-4) aan in de techniekrichtingen:
Metaal-, elektro-, installatie-, koude- en zinktechniek of mechatronica.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag bij onze lidbedrijven en ervaar je techniek op de werkvloer van de BTO.

Kennismaken met de BTO?
Donderdag 7 maart
van 18:00 tot 21:00 uur is de open avond bij MBO locatie De Meerwaarde aan de Zonnebloemstraat 25 in Barneveld. Hierbij is BTO ook aanwezig! We vertellen je tijdens deze avond graag meer over onze BBL-techniek opleidingen.

Praktijkmiddag BTO:
Op dinsdagmiddag 12-03-2024 van 13:00 tot 16:00 uur is er een praktijkmiddag voor metaaltechniek of mechatronica.

Donderdagmiddag 14-03-2024 van 13:00 tot 16:00 uur is er een praktijkmiddag voor elektrotechniek of installatietechniek bij de BTO en een openavond bij de BTO.

Tijdens een praktijkmiddag maak je op een praktische manier kennis met de BTO door aan de slag te gaan in onze praktijkhallen, onder begeleiding van praktijkinstructeurs.
Pak jij jouw moment?
Meld je aan: https://btobarneveld.nl/praktijkmiddag-open-avond

Open avond BTO:
Tijdens een open avond bij de BTO laten we je graag kennis maken met de BTO en haar lidbedrijven. We laten je zien welke opleidingen wij jou bieden en hoe gaaf techniek is!

Er zijn verschillende BTO lidbedrijven aanwezig op deze openavond.
Wist je ook dat de Prefab Beton Opleiding (PBO) aanwezig is? Dit is een nieuw initiatief van 5 betonbedrijven in de regio Barneveld om talenten op te leiden voor een betonopleiding. Kom gerust eens kijken of dit bij jou past!
Je bent welkom op donderdag 14 maart 2024 van 18:30 – 20:30 uur. Ook je ouder(s)/verzorger(s) en overige belangstellenden zijn van harte welkom!
Aanmelden mag, maar is niet verplicht: https://btobarneveld.nl/praktijkmiddag-open-avond 

Kun je niet aanwezig zijn? Mail naar communicatie@btobarneveld.nl en we nodigen je graag uit op een ander moment.

Let op!
Dit zijn de laatste praktijkmiddagen en open avond van dit schooljaar bij BTO.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl