MEERweten - week 15 - 2024

08-04-2024

WEEK 15 9 april t/m 15 april 2024

DAGOPENING

Echt waar!  
     
  De Paasdagen liggen nog niet zo ver achter ons. We stonden stil bij het grote wonder van Jezus’ opstanding uit de dood. Je kunt wel zeggen dat Zijn opstanding de meest bijzondere en belangrijke gebeurtenis uit de Bijbel is. Het gaat om de kern van het christelijk geloof.

We kijken naar mensen die Hem na Zijn opstanding met eigen ogen hebben gezien en zagen wat Hij toen deed en hoorden wat Hij zei. Zij kwamen er achter dat het echt waar is, dat Jezus opstond uit de dood! Daarnaast staan we stil bij wat Zijn opstanding voor ons betekent. Zijn opstanding kan namelijk ook grote gevolgen hebben voor ons leven.

 
 

MAANDAG 8 APRIL

Echt!

Johannes 21:3-12

DINSDAG 9 APRIL

Houd je van me….

Johannes 21:15-17

WOENSDAG 10 APRIL

Zelf gezien….

1 Korintiërs 15: 3-7

DONDERDAG 11 APRIL

Ik ben bij je!

Mattheüs 28:16-20

VRIJDAG 12 APRIL

Niets kan je scheiden van Zijn liefde!

Romeinen 8: 35-39

 

 

AGENDA

 
 

Dinsdagavond 16 april
Ouderavond over jongeren & criminaliteit

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

De Meerwaarde Draait Door!  
     
  Op woensdag 19 juni a.s. wordt van 16:00 – 18:00 uur de tweede editie van “De Meerwaarde Draait Door!” georganiseerd. Dit belooft voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs op De Meerwaarde en op een goede plek een goed gesprek over goed onderwijs wil voeren, een interessante en boeiende bijeenkomst te worden.

Voor deze interessante bijeenkomst ben jij van harte uitgenodigd. Zowel ouders als leerlingen hebben vandaag een mail ontvangen waarin de inhoud van de bijeenkomst nader wordt toegelicht. Ook geeft de mail informatie over hoe aanmelding plaats kan vinden.

Komt/komen u/jullie ook?

 
 

Vanuit de GMR  
     
  Vacatures ouders

Binnen de oudergeleding van de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad) ontstaan m.i.v. van 1 augustus 2024 twee vacatures. Voel jij je geroepen deze taak op je te nemen en zo een bijdrage te leveren aan het onderwijs?

Sylvia van Hunnik is scheidend lid van de GMR namens de oudergeleding en beschrijft hieronder haar ervaringen.
De ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 1 tot en met 3 ontvangen deze week een brief waarin uitgelegd wordt wat de GMR en het lidmaatschap inhoudt en hoe kandidaten zich kunnen aanmelden.
In deze link vind je de uitgebreide profielschets voor een lid van de oudergeleding.

Houd MEERweten de komende tijd goed in de gaten voor verdere berichtgeving.
Hartelijke groet,

Hester Israel
voorzitter GMR


Ouder aan het woord

“Dit is het tweede jaar dat ik in de GMR zit. Omdat we op zoek zijn naar ouders voor de oudergeleding wil ik graag mijn ervaringen delen. Zo hoop ik anderen te inspireren en motiveren om ook over deze taak na te denken.

Eén van de belangrijkste redenen is dat ik op deze manier nog meer betrokken ben bij de school. Ik fungeer als antenne en toets bij ouders en kinderen hoe zij denken over bepaalde zaken.

In de GMR kun je meepraten en meebeslissen over actuele onderwerpen. Je bespreekt de voortgang van het onderwijs en bespreekt deze met het College van Bestuur en de Raad van Toezicht.

Ik vind het leuk om proactief mee te mogen denken met lopende ontwikkelingen. Iedereen in de GMR heeft zijn eigen kennis en expertise. We zijn positief kritisch. We stellen belangrijke onderwerpen ter discussie. We hebben de mogelijkheid om nieuwe agendapunten aan te dragen.

De belangrijkste onderwerpen voor de GMR zijn:
- de kwaliteit van het onderwijs
- het waarborgen van die kwaliteit
We stellen onderwerpen ter discussie die alle kinderen aangaan en hebben als medezeggenschapsraad invloed op het beleid, het onderwijs, de ontwikkelingen en de toekomst van de school. Het is voor mij een meerwaarde om daaraan te mogen bijdragen. Hopelijk zijn er meer ouders die enthousiast zijn om via de GMR een bijdrage te leveren aan het onderwijs op De Meerwaarde.”

Sylvia van Hunnik

 
 

Boekenpraat: De flat aan het einde van de wereld  
     
  Titel: De flat aan het einde van de wereld
Auteurs: Arndis Póransdóttir en Hulda Sigrún Bjarnadóttir
Niveau : B
Trefwoorden : Eilanden – Grootmoeders - Leefgemeenschappen

Dit is een bijzonder boek dat op een luchtige manier grote thema’s zoals klimaatverandering en consumptiegedrag aan de orde stelt.

Björk reist naar een afgelegen eiland in IJsland om voor het eerst haar oma te ontmoeten. Als de ferry aanmeert, valt Björk van de ene verbazing in de andere. De bleke kinderen die naar haar zwaaien hebben nog nooit een hond gezien. Er is bijna nergens wifi. Björks oma is geen schattig oud vrouwtje en iedereen op het eiland woont in hetzelfde gebouw. Als ook nog blijkt dat zojuist de laatste boot van het seizoen is vertrokken, beseft Björk dat ze geen andere keuze heeft dan op het eiland de winter te overleven.
Ze moet zich aanpassen en doen wat er van haar verwacht wordt op dit eiland waar iedereen zijn eigen taak heeft. Maar draagt echt iedereen iets bij of zijn niet alle eilandbewoners te vertrouwen?

Een stukje uit het boek:

…‘Ik dacht dat er een energiecentrale was die daarvoor zorgde!’
‘Die daarvoor zorgt?’ zei oma. ‘Inderdaad, in de energiecentrale wordt de energie verzameld en dat gaat helemaal vanzelf. Het zijn de bewoners die de energie produceren.’
‘Hoe dan?’ vroeg ik geschrokken. Ik had ergens gelezen dat onze gedachten eigenlijk elektrische signalen waren en zag helmpjes voor me die alle elektriciteit uit onze hersenen zogen. Papa zei soms dat ik een levendige fantasie had. Ik hoopte dat hij gelijk had.
Oma grijnsde. Toen pakte ze een vel ruitjespapier en schreef er iets op. ‘Alsjeblieft, kleindochter,’ zei ze. ‘Wil je dit naar de Energiecentrale brengen en het aan Katrín, de Energiemanager, geven? Dan zal je het een en ander duidelijk worden.’
…’Als je een uur per dag fietst, dan wek je de energie op die gelijkstaat aan 1 procent van het energieverbruik op het vasteland,’ zei Katrín vrolijk. ‘Wij op het Eiland zijn natuurlijk veel zuiniger met energie! De meesten hebben genoeg aan een uur per dag.’
Ze keek naar Kappi die geïnteresseerd tussen de fietsen rondsnuffelde. ‘Hmm. Ik had al gehoord dat er een hond was. We moeten misschien een herberekening maken. Er waren hier nooit huisdieren. Hij verhoogt misschien jullie energieverbruik, wat meer kilometers zou betekenen…’
Ik fietste braaf mijn tien kilometer. Toen gingen Kappi en ik naar beneden.

 
 

Ouderavond jongeren en criminaliteit  
     
 

Meld je hier aan:

https://www.demeerwaarde.nl/Ouders/voorlichting/
ouderavond_jongeren_en_criminaliteit

 
 
 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl