10 JAAR DE MEERWAARDE


13-3-2019

Op dinsdag 12 maart is het 10-jarig jubileum van De Meerwaarde uitgebreid gevierd met leerlingen, personeel en stakeholders. ’s Ochtends was er een spetterende show in het Sportcentrum bij de school, waar leerlingen en personeel even de heupen los konden maken. ’s Middags en ’s avonds waren er voorstellingen en een netwerkdiner in het Schaffelaartheater waarmee het jubileum feestelijk werd gevierd.

 
Wat het programma van de dag was, was gedeeltelijk geheim gehouden en het was dan ook een grote verrassing dat de leerlingen en personeel rond 10 uur getrakteerd werden op een geweldige show van DJ Melvin in één van de zalen van het Sportcentrum. Muziek, ballonnen en een cadeautje voor iedereen maakten het een echt feestje.
 
’s Middags werd er na lang uitzien en hard oefenen een try-out voorstelling van De Meerwaarde’s Got Talent gehouden in het Schaffelaartheater. Leerlingen, personeel en ouders/verzorgers van leerlingen waren daarbij aanwezig. De jury gaf nog wat tips mee aan de deelnemers, om het optreden ’s avonds nog te finetunen.
 
Vanaf 16.45 uur stroomde de foyer van het Schaffelaartheater vol met stakeholders. Bedrijven, instellingen en andere betrokkenen hadden kaarten gekocht voor een mooi diner, gemaakt en geserveerd door de leerlingen van Praktijkonderwijs en Zorg en Welzijn. Het diner was bereid met streekproducten en geleverd door bedrijven uit de regio. Tijdens het diner sprak wethouder Didi Dorrestijn lovende woorden over de plaats van De Meerwaarde in de Barneveldse samenleving en samenwerking met het bedrijfsleven en instellingen. Na het diner, waar uitgebreid gelegenheid was tot netwerken, begon de voorstelling van De Meerwaarde’s Got Talent.
 
Leerlingen gaven prachtige optredens op gebied van o.a. zang, dans en acrobatiek. Oud-leerlingen traden op, docenten gaven een spectaculaire sportieve show en de docenten-band van De Meerwaarde liet van zich horen. De vakkundige driekoppige jury koos unaniem Christie Hódi uit Kootwijkerbroek met haar fantastische uitvoering van Hallelujah in zang en op gitaar als winnaar van De Meerwaarde’s Got Talent 2019. Plaats twee ging naar de trampolineact van Renske Overeem uit Renswoude en Jasmijn Davelaar uit Veenendaal. De derde plaats was voor Rosaley van Oers en Ilse Scheuter uit Barneveld en Nathalie Hooijer uit Voorthuizen. Als aanstormend talent van de avond werd Jasmijn Methorst uit Barneveld uitgeroepen. Zij kregen allen hun prijs uit handen van burgemeester Asje van Dijk overhandigd.
 
Tijdens de avond werden 10 goede doelen - één voor ieder jaar - gepresenteerd. De opbrengst van de verkochte kaarten komt geheel ten goede aan deze goede doelen uit de Barneveldse samenleving.
 
De Meerwaarde kijkt terug op een geslaagde dag, waarop het 10-jarig jubileum van de school groots is gevierd.
< Terug Meer actueel >