MEERweten - week 05 - 2023

30-01-2023

WEEK 05 ‚óŹ  31 januari t/m 6 februari 2023

DAGOPENING

Daniël III - Gods Koninkrijk  
     
   Ook deze week kijken we naar het leven van Daniël. Vorige week hoorden we dat koning Nebukadnessar onder de indruk raakte van de God van Daniël. Toch begreep hij nog weinig van God en van Zijn koninkrijk. Hij was vooral met zijn eigen macht bezig. Deze week zien we hoe deze koning leert wie er echt Koning is.  
 

MAANDAG 30 JANUARI

Wat deel jij?

Daniël 3: 31-33

DINSDAG 31 JANUARI

Vrij

WOENSDAG 1 FEBRUARI

Wie zit er op de troon?

Daniël 4: 21,22

DONDERDAG 2 FEBRUARI

Delen van wat je hebt

Daniël 4: 23, 24

VRIJDAG 3 FEBRUARI

Jezelf worden

Daniël 4: 30-32

 

 

AGENDA

 
 

Dinsdag 31 januari
Bezoekdag basisscholen.
Leerlingen zijn vrij.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN HET MBO

Succes om te delen  
     
  De toon is gezet…..

de lesdag bij de eerstejaars studenten Bouwtechniek is uitgebreid met een practicum

Vooruitgang is de som van meerdere kleine successen. En wij laten niet na hier oog voor te hebben én te vieren! Deze week was er zo’n succes. Een afronding van een module, je weet wel, in een ruimte met verhoogd hartritme en ruikende oksels. Maar het resultaat mag er zijn!

Een score zoals niet eerder is voorgekomen. Het gemiddelde 30 a 40 procent hoger dan gemiddeld. Zelfs een foutloos examen. En minstens zo belangrijk, een groep trotse studenten die rennend de brug over gaan naar de arbeidsmarkt. Studenten die gevormd worden. Persoonlijk. Sociaal. Beroepsgericht. Ligt in deze volgorde het geheim? Of ligt de sleutel in het nieuwe hybride concept? Een combinatie misschien? We laten de vraag even open. Wat is onderwijs mooi!

MBO Team Bouwtechniek

 
 

DIT IS JOUW MOMENT!  
     
  De Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) zorgt samen met haar lidbedrijven dat jij techniek kunt ervaren op de werkvloer.

Wij bieden jou een praktijkgerichte BBL-techniekopleiding (MBO niveau 2-4) aan in de techniekrichtingen: metaal-, elektro-, installatietechniek of mechatronica. Tijdens de opleiding ga je aan de slag bij de lidbedrijven en ervaar je techniek op de werkvloer van de BTO.

Open avond BTO:
Tijdens een open avond bij de BTO laten we jou samen met je ouder(s)/ verzorger(s) of belangstellenden graag kennis maken met de BTO en haar lidbedrijven. We laten je zien welke opleidingen wij jou bieden en hoe gaaf techniek is!
Je bent welkom op donderdag 2 februari van 18.30-21.00 uur.

Aanmelden mag, maar is niet verplicht:
https://btobarneveld.nl/praktijkmiddag-open-avond 

Tot dan!

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

WERKSTUK KLAS 3 PRAKTIJKONDERWIJS  
     

Day for change: 2GTX  
     
  Op De Meerwaarde mochten twee GTX-klassen meedoen met Day for Change. Dit is een organisatie die vrouwen in Malawi helpt een bedrijf op te starten met een microkrediet. Ook leenden zij een microkrediet uit aan de leerlingen om een bedrijfje op te starten.

Het geld werd na 1 tot 2 maanden meegenomen naar school om te kijken hoeveel het was. Van de 2 klassen werd een klasse-winnaar gekozen en daarvan een schoolwinnaar. Het uiteindelijke bedrag was 904 euro en 4 cent. De vrouwen in Malawi hebben ongeveer 15,- euro nodig om een bedrijfje op te starten en een beter leven te krijgen.

Ik vond het heel leuk om ons bedrijfje te runnen en te knutselen met het hout. Ik heb er heel veel van geleerd en het was een heel close 1e plek qua prijs, want de Tote Bags van Teebees was eerste met een paar euro verschil. We hadden heel veel pret en we hebben goed overlegd met elkaar. We hadden in totaal 47 euro winst opgehaald voor de vrouwen in Malawi.
Julian en Marijn 2gt7


Ons bedrijf, waar we dit project mee zijn gaan doen, bestond uit 3 mensen: Stef, Steven en ik (Ruben). We hadden als naam STER, omdat Stef en Steven allebei met de STE begon en ik met de R dus zo is de naam ontstaan. Het idee dat wij hadden was om resthout te gebruiken om daar dan weer kerstdecoratie van te maken. We moesten een bedrijf starten dat geen milieuvervuiling uitstoot, dus daarom dachten we dat resthout daarvoor mooi gebruikt kan worden. Maar je hebt natuurlijk ook een opstart nodig, nou daarvoor kregen we een microkrediet zodat we konden beginnen.
Ruben 2gt6

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl